Öppet: Måndag-Fredag 09.00-18.00 | Lördag 09.00-13.00

Karlshamnsvägen 17, 375 33 Mörrum | 0454-505 00

Historik

Moveus ljud, bild och färghall AB i Mörrum

Varför detta långa namn och hur startade det?

Marco på Moveus svarar på frågan:
Min mamma utbildade sig till radio-tekniker i början av 80 talet. En radioaffär i byn var till salu som hon köpte 1983. På så sätt blev hon radiohandlare med egen verkstad, berättar Marco.

Den hade hon fram till 1986, då verksamheten flyttades till de lokalerna som man har nu. Då hyrde man även ut till en färghandlare. Två år senare, 1988, skulle färghandlaren gå i pension och då köpte hon även den delen.

Så sedan dess har det varit en kombinerad TV och färghandel.

Själv har Marco vuxit upp i butiken och fick sin första lönelapp 1989. Han har med andra ord arbetat där i över 30 år ihop med sin mamma, vilket han tycker har varit en fantastik gåva att få göra.

Sedan ett antal år tillbaka tillhör de Happy Homes (fd Beckers nya hem) och det tycker de har varit bra. De äger allting själva, de bara tillhör en gemensam inköpsorganisation så de upplever att de har sin frihet kvar som företag.

Allt för hus och hem, färg, tapeter, kakel och klinkers säljs i butiken. Lite av de tekniska prylarna finns kvar som service-produkter. Det går fortfarande bra att serva de produkter som man har köpt i butiken.

Framtidsplaner är att fortsätta som en gammeldags, hederlig fackhandel. Man byggde till lokalerna för 15 år sedan och fördubblade ytan och det känns fortfarande lagom stort för den här orten. Saker kommer och går vilket gör att det ständigt förnyas i lokalerna. Marco poängterar att de vill fortsätta i den här andan. Personlig service är viktig. Man ska kunna få sin färgflaga analyserad i kulör och färgtyp samt även ha möjlighet till att få hembesök med fack manna expertis på plats.

Välkommen in till oss på Moveus i Mörrum!

IMG_7815